Announcement

Collapse
No announcement yet.

LibraNet news

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • LibraNet news

  Olvasónaplókból ajánlott
  Különböző szerzők - A jég birodalma
  (Olvasónapló bejegyzés: raistlin )

  Átszenvedtem magam ezen is :( Most egy jó darabig nem is akarok novelláskötetet a közelemben sem látni... Hogy miért? :)
  Első mű, Kyra Potter kisregénye, ami a kötet címét is adta, az A jég birodalma. Talán a közepéig egész olvasmányos, peregnek az események, de ott... Kénytelen voltam utánanézni az írónak, nem-e esetleg valami nagyszovjet hőseposzt olvasok átdolgozva... A befejezés meg csapnivaló. Gyönge közepes teljesítmény
  Greg Egan két művel teszi tiszteletét, ( Pelyva a szélben és Burok )eléggé pszichodelikus világképpel, mint mindig ( Lásd: Karantén c. regénye: http://libranet.no-ip.org/details.php?id=25371 ) Hozza tőle elvárt formát, mindkettő 7-es ( főleg a második miatt, ahol a homoszexualitás, mint központi kérdés vetődik fel :) )
  Peter Sanawad Káinja számomra eléggé nehéz olvasmány volt, szerintem a korom miatt :) De azért egy közepest ez is kapott.
  Frank Mobile: Haragvó hadak: mindenképp erős hetes, jó történet, fanyar humor, de gyenge befejezés.
  Chuck Palmer: Jégzárványok: A kötet legkimagaslóbb története. Nem bonyolult, hogy beleférjen a novella kategóriába, pörgős történet, kellemes befejezés, 10-es :)
  Ugyanígy Joe Szakmary Bosszantó típusú találkozások című műve, ami a humoros hangvételével fogott meg, ráadásul a története sem rossz,... :) 9-es
  Allen Newman Nyomozógépe és Kim Lancehagen A génkupes-e zárják a kötetet. Sajnos. Kimaradhattak volna, nem fájt volna értük a szívem, darabonként kettes. Így jött ki a kötetre a közepes.
  Ami feltűnt: egyre több a vallásos dolgokat boncolgató mű... Ebben a kötetben kettő is van belőlük ( Káin, A génkupec). Nekem ezek a vonalak nem nagyon jönnek be, de ez szerintem az én gondolkodásmódomból adódik. Bár, a Warhammer 4K világa meg teljesen megfogott... mindegy, most kinéztem megint valamit, majd meglátom, Martin Papa mit alkotott :)
Working...
X